De ergonomische toetsenborden van Ergo-specialist Ergo-Specialist.nl

De ergonomische toetsenborden van Ergo-specialist

In dit artikel gaan we dieper in op de ergonomische toetsenborden van Ergo-specialist. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat 1 op de 6 mensen in Nederland last hebben van RSI welke ontstaat door werken aan het bureau en met de computer of laptop.Voornamelijk wordt dit veroorzaakt door de houding waarin je achter een bureau zet en in welke houding je met muis en toetsenbord werkt.

 Meer dan de helft van het aantal computers dat tegenwoordig verkocht wordt is een laptop. 50% van alle gebruikers heeft last van spieren en gewrichten tijdens het gebruik van de laptop, zo blijkt ook uit een onderzoek van TNS NipoWerk efficiënter met meer gevoel voor je eigen lichaam.

in dit artikel willen we wat verder ingaan op goede en ergonomisch verantwoorde toetsenborden

Een ergonomisch toetsenbord is veelal gebogen waarbij de toetsen zo geplaats zijn zodat handen en armen een meer natuurlijk stand aannemen. Bij een traditioneel plat en vaak te breed toetsenbordmoet je je handen in een vlakke positie houden, met de handpalmen naar beneden gedraaid. Door deze draaiing worden de spieren van de onderarm voortdurend en steeds in dezelfde stand belast, elle bogen draaien naar buiten en de schouders worden extra belast.

Type 1: Compacte toetsenborden

Ergo Compact
De Ergo Compact is een dun, compact minitoetsenbord zonder numeriek deel. Samen met de muis werk je binnen schouderbreedte. Lichte toetsaanslag en strakke vormgeving. Gemakkelijk mee te nemen en daardoor geschikt voor mobiele en flexibele werkplekken. 
Aansluiting is inclusief kabel met USB en de prijs is vanaf € 49,95.

Minikey Summit

De Minikey Summit is een ligt gebogen toetsenbord geschikt voor desktop en laptop en gemakkelijk mee te nemen. Er zit een los numeriek gedeelte bij wat je dan links of rechts van het toetsenbord kan plaatsen. Dit toetsenbord blijft binnen de schouderbreedte en maakt draadloos verbinding via Bluetooth. Prijs toetsenbord met numeriek deel vanaf € 89,95

S-board 840 design US

Dit compacte S-board 840 design US heeft geen numeriek deel, maar dat is wel apart verkrijgbaar. De afstand tot de muis is kleiner – binnen je lichaamsbreedte – en dat is beter voor je lichaam. Het is een klein, volwaardig toetsenbord en je kunt het gemakkelijk meenemen. Met USB-kabel voor desktop en laptop, en twee USB-poorten. Voor Windows, Mac en Linux. Prijs vanaf € 59,95. Numeriek deel € 49,95.

UltraBoard 940 Compact Keyboard

Het UltraBoard 940 toetsenbord heeft geen numeriek deel. Je kunt het aan 5 verschillende apparaten koppelen, bijvoorbeeld pc, tablet en smartphone. Met een sneltoets kies je voor een ander apparaat. Met USB-kabel, maar ook draadloos te gebruiken (bluetooth), voor Windows en Mac. Prijs vanaf € 74,99.

Type 2: Fixed split toetsenborden

Fixed split toetsenborden hebben een gebogen vaste, niet aanpasbase indeling van de toetsen. Door de verdeling of ook wel knik genoemd, tussen de twee toetsenbordhelften wordt de draaiing van de hand in de richting van de pink wegenomen.

Natural Ergonomic Keyboard 4000

Het Natural Ergonomic Keyboard 4000 van Microsoft heeft een aantal knoppen voor veel gebruikte taken, zoals internet of e-mail. Met een knop voor in zoomen, standaard 1.5m lange kabel met USB-aansluiting, en is geschikt voor Windows en Mac. Prijs vanaf € 69,95.


Sculpt ergonomisch toetsenbord
Het Sculpt Ergonomische Toetsenbord is een halfrond, gebogenQWERTY toetsenbord in twee delen welke wel aan elkaar vast zitten. In het midden van de toetsen is een lege ruimte. Inclusief handpalmof ook wel polssteun genaamd. Inclusief een los numeriek gedeelte welke je links of recht van dit toetsenbord kan plaatsen. Draadloze verbinding via inbegrepen USB stekker. Prijs vanaf € 106,95.

 

Terug naar blog