De ergonomische toetsenborden van Ergo-specialist

In dit artikel gaan we dieper in op de ergonomische toetsenborden van Ergo-specialist. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat 1 op de 6 mensen in Nederland last hebben van RSI welke ontstaat door werken aan het bureau en met de computer of laptop.Voornamelijk wordt dit veroorzaakt door de houding waarin je achter een bureau zet en in welke houding je met muis en toetsenbord werkt.

 

Meer dan de helft van het aantal computers dat tegenwoordig verkocht wordt is een laptop. 50% van alle gebruikers heeft last van spieren en gewrichten tijdens het gebruik van de laptop, zo blijkt ook uit een onderzoek van TNS NipoWerk efficiënter met meer gevoel voor je eigen lichaam.

in dit artikel willen we wat verder ingaan op goede en ergonomisch verantwoorde toetsenborden

Een ergonomisch toetsenbord is veelal gebogen waarbij de toetsen zo geplaats zijn zodat handen en armen een meer natuurlijk stand aannemen. Bij een traditioneel plat en vaak te breed toetsenbordmoet je je handen in een vlakke positie houden, met de handpalmen naar beneden gedraaid. Door deze draaiing worden de spieren van de onderarm voortdurend en steeds in dezelfde stand belast, elle bogen draaien naar buiten en de schouders worden extra belast.

 

Type 1: Compacte toetsenborden

Ergo Compact
De Ergo Compact is een dun, compact minitoetsenbord zonder numeriek deel. Samen met de muis werk je binnen schouderbreedte. Lichte toetsaanslag en strakke vormgeving. Gemakkelijk mee te nemen en daardoor geschikt voor mobiele en flexibele werkplekken. 
Aansluiting is inclusief kabel met USB en de prijs is vanaf € 49,95.

Klik hier voor meer informatie over de Ergo Compact.


Minikey Summit

De Minikey Summit is een ligt gebogen toetsenbord geschikt voor desktop en laptop en gemakkelijk mee te nemen. Er zit een los numeriek gedeelte bij wat je dan links of rechts van het toetsenbord kan plaatsen. Dit toetsenbord blijft binnen de schouderbreedte en maakt draadloos verbinding via Bluetooth. Prijs toetsenbord met numeriek deel vanaf € 89,95

Klik hier voor meer informatie over de Minikey Summit.


S-board 840 design US

Dit compacte S-board 840 design US heeft geen numeriek deel, maar dat is wel apart verkrijgbaar. De afstand tot de muis is kleiner – binnen je lichaamsbreedte – en dat is beter voor je lichaam. Het is een klein, volwaardig toetsenbord en je kunt het gemakkelijk meenemen. Met USB-kabel voor desktop en laptop, en twee USB-poorten. Voor Windows, Mac en Linux. Prijs vanaf € 59,95. Numeriek deel € 49,95.

Klik hier voor meer informatie over S-board 840 design US.


UltraBoard
 940 Compact Keyboard

Het UltraBoard 940 toetsenbord heeft geen numeriek deel. Je kunt het aan 5 verschillende apparaten koppelen, bijvoorbeeld pc, tablet en smartphone. Met een sneltoets kies je voor een ander apparaat. Met USB-kabel, maar ook draadloos te gebruiken (bluetooth), voor Windows en Mac. Prijs vanaf € 74,99.

Klik hier voor meer informatie over het Ultraboard 940 Compact Keyboard. 

Type 2: Fixed split toetsenborden

Fixed split toetsenborden hebben een gebogen vaste, niet aanpasbase indeling van de toetsen. Door de verdeling of ook wel knik genoemd, tussen de twee toetsenbordhelften wordt de draaiing van de hand in de richting van de pink wegenomen.


Spire Curvatore III
 

De Spire Curvatore III is een QWERTY toetsenbord met numeriek gedeelde welke verticaal instelbaar is en voorzien is van een licht hellingsvlak met grote polssteunDit toetsenbord is uitgevoerd met een 1.5m USB-kabel, waardoor je voldoende afstand kunt houden tot je monitor. Prijs vanaf € 49,95.

Klik hier voor meer informatie over de Spire Curvatore III.


Natural Ergonomic Keyboard 4000

Het Natural Ergonomic Keyboard 4000 van Microsoft heeft een aantal knoppen voor veel gebruikte taken, zoals internet of e-mail. Met een knop voor in zoomen, standaard 1.5m lange kabel met USB-aansluiting, en is geschikt voor Windows en Mac. Prijs vanaf € 69,95.

Klik hier voor meer informatie over het Het Natural Ergonomic Keyboard 4000.


Sculpt ergonomisch toetsenbord
Het Sculpt Ergonomische Toetsenbord is een halfrond, gebogenQWERTY toetsenbord in twee delen welke wel aan elkaar vast zitten. In het midden van de toetsen is een lege ruimte. Inclusief handpalmof ook wel polssteun genaamd. Inclusief een los numeriek gedeelte welke je links of recht van dit toetsenbord kan plaatsen. Draadloze verbinding via inbegrepen USB stekker. Prijs vanaf € 106,95.

Klik hier voor meer informatie over het Sculpt ergonomisch toetsenbord.

Afbeelding van kantoortuin met werkplekken

5 tips voor een ergonomische werkplek

Net als de meeste mensen met een kantoorbaan zit je waarschijnlijk een groot gedeelte van je dag achter je computer. Deze 5 tips voor een ergonomische werkplek laten je zien wat je nu kunt veranderen aan je werkomgeving om later geen last te krijgen van klachten die moeilijk te verhelpen zijn.

 

Tip 1: Let op je houding

Je houding is een zeer belangrijk onderdeel van ergonomisch werken. Zorg ervoor dat je goed op je stoel zit, met je voeten op de grond of op een standaard. Ga rechtop zitten en houd een rechte rug. Veel mensen hebben de neiging wat te gaan hangen in hun bureaustoel, dit bevordert nek- en rugklachten. Om ook nekklachten tegen te gaan is het belangrijk dat je je hoofd recht houdt tijdens het werken. Laat je hoofd niet hangen. Wanneer je veel moet bellen moet je er op letten dat je niet je telefoon klem zet tussen je oor en je schouder. Deze constante scheve houding is niet goed voor je nek.

 

Tip 2: Blijf in beweging

Lang achter de computer werken kan net zo vermoeiend zijn als als een dag hard werken met je handen. Om een goede doorbloeding te stimuleren kunnen we aanbevelen om af en toe even weg te lopen van je bureau. Loop even naar een collega, haal wat koffie, of nog beter, een glas water en laat je lichaam even wat anders doen dan het zitten in dezelfde houding.

 

Tip 3: Bepaal de juiste afstand

Het bepalen van de juiste afstand tussen jezelf en je monitor, muis en toetsenbord draagt bij aan het verminderen van klachten. De monitor staat het beste op armlengte van je af en niet de bovenkant van je monitor moet op ooghoogte zijn. De muis en je toetsenbord dienen op een afstand te liggen die ervoor zorgt dat je armen in ruststand zijn wanneer je ze gebruikt.

 

Tip 4: Neem klachten serieus

Heb je last van je nek? Vaak hoofdpijn? Een pijnlijke rug of muisarm? Neem je klacht dan serieus. In Nederland werken mensen nog steeds te lang door met klachten die in een vroeg stadium makkelijk op te lossen zijn. Houdt je aan de tips in dit artikel en vraag je werkgever naar de mogelijkheden voor een ergonomische werkplek. Ga indien nodig naar je bedrijfsarts en maak je klacht kenbaar.

 

Tip 5: Kies de juiste hulpmiddelen

Wanneer je alle tips goed in acht wilt nemen heb je natuurlijk de juiste hulpmiddelen nodig. Je monitor op de juiste hoogte zetten kan met een monitor standaard. Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je hand en pols de juiste houding aannemen en het laten rusten van je arm tijdens het werk kan door het gebruik van een muismat met polssteun. Als je tijdens je werk veel en vaak typt is het handig eens te kijken naar een ergonomisch toetsenbord. Je zult direct merken dat het gebruik hiervan een stuk fijner werkt dan een normaal toetsenbord.

Wil je meer weten over het ergonomisch inrichten van je werkplek? Neem eens contact met ons op, wij helpen je graag op weg. Neem ook eens een kijkje in onze webwinkel voor de alle ergonomische producten rondom je werkplek.

[trustindex no-registration=google]